Olen Marjut Koppanen ja kasvatan Bologneseja kennelnimellä Luminosa.

Olen rodussani Suomen ensimmäinen kasvattaja joka on palkittu Vuolasvirta -palkinnolla. Vuolasvirta -palkinto on Suomen Kennelliiton korkein huomionosoitus ansioituneille kasvattajille. Tunnustuksen saaminen edellyttää esimerkillistä ja moitteetonta kasvatustyötä. Palkinto nro 945 myönnettiin minulle 7.12.2014.

Koiraharrastuksen olen aloittanut nuorena tyttönä Diamella kennelin Bichon Friséillä. Innostukseni ja oppini tähän harrastukseen olen siis saanut Jaana Karenmaa-Nurmiselta.

Bolognese -rotuun minut on perehdyttänyt Alberto Veronesi, jolta olen saanut kaiken tarvittavan tiedon ja taidon rodusta.
Tietysti matkan varrella olen saanut tukea myös monelta muulta ystävältä ja kollegalta.

Ensimmäinen Bolognese tuli kotiini Italiasta, vuosi oli 2000.
C.I.B FIN & EST & LV MVA MVV-08 Pillola eli 'Leppis' oli Veronesi Alberton kasvattama.
Leppis oli Luminosa kennelin kantakoira josta kasvatustyöni alkoi.
Saimme nauttia Leppiksestä 15,5 vuotta, joten hän eli pitkän ja terveen elämän. Yhteisestä taipaleesta jäi monet ihanat muistot.

Kotonani asustelee tällä hetkellä kaksi Bolognesea; Italiantuonti Radamantino Galatea 'Maisa' ja Maisan tytär Luminosa Oh Ninna Nanna 'Vanilla'. Luminosa on kotikennel jossa koirat ovat perheenjäseniä. Nämä kaksi Bolognese -neitoa siis valtaavat sohvan ja nukkuvat sängyssä vierelläni.
Kasvattaminen on näin ollen pienimuotoista ja pitkäjänteistä harrastamista, yrittäen korvata määrän laadulla. Vastuullisen kasvatustyön tuloksena syntyneet pennut luovutan rakastaviin ja sopiviin koteihin.

Katso Kennel Luminosa Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

KENNEL LUMINOSA
Marjut Koppanen
Isoarontie 59 E 19
26660 Rauma

GSM 0400-518224


luminosa@dnainternet.net

Tämän sivuston kuvat & muu aineisto: © Marjut Koppanen / Luminosa